tisdag 18 mars 2008

Matjestårta


10 förrättsport.

230 g matjessill (hela filéer eller bitar)
50 g smör eller margarin
300 g kavring
3 gelatinblad
1 knippe gräslök
2 dl lättcrème fraiche
2 1/2 dl kesella
50 g ishavsrom eller röd stenbitsrom

Gör såhär;
1.Smält matfettet. Mixa det med kavringen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2.Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 –10 minuter. Finhacka matjessillen och gräslöken.
3.Blanda crème fraiche och kesella. Rör ner matjessill och gräslök.
4.Ta upp gelatinet. Smält det i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjesblandningen. Fördela jämnt på kavringsbottnen. Ställ kallt 3 –4 timmar,eller över natten. Garnera med rom och gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar