
8 port.
4 kg lammstek med ben, ca
0,6 kg haricots verts
Klyftpotatis
1,6 kg potatis
2 msk olivolja
salt
paprikapulver
peppar
rosmarin
Rödvinssky
2 dl sky
2 dl rött vin
2 msk maizenamjöl
Gör såhär;
1. Sätt in lammsteken längst ner i 175 graders ugn låt den stå ca 1 timme/kg kött eller till 60-70 graders innertemperatur. Använd stektermometer.
4 kg lammstek med ben, ca
0,6 kg haricots verts
Klyftpotatis
1,6 kg potatis
2 msk olivolja
salt
paprikapulver
peppar
rosmarin
Rödvinssky
2 dl sky
2 dl rött vin
2 msk maizenamjöl
Gör såhär;
1. Sätt in lammsteken längst ner i 175 graders ugn låt den stå ca 1 timme/kg kött eller till 60-70 graders innertemperatur. Använd stektermometer.
2. Tvätta potatisen väl och skär den i klyftor, lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja och kryddor. Grädda i ugnen ca 50 minuter
3. Vispa samman maizena, rödvin, och lammsky som tas från ugnsformen, låt koka samman under omrörning och smaka av med salt och peppar.
4. Koka bönorna i saltat vatten och servera med lammstek
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar