tisdag 18 mars 2008

Fyllda påskägg med äggsmet, rödlök och sparris


8 port.

4 st ägg
8 st grön sparris
1 st rödlök
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
50 g löjrom
salt
vitpeppar

Gör såhär;
Skala och finhacka rödlöken. Koka sparrisarna i ca 5 min beroende på storlek. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Kläck äggen försiktigt, eftersom du ska spara skalen till senare. Häll upp två av dem i en skål. Skölj därefter skalen väl.

Blanda äggen med grädden. Smält sedan smöret i en kastrull, tillsätt äggblandningen under svag uppvärmning och rör om tills äggröran blivit krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.

Ta äggskalen och fyll dem med äggröran. Dekorera med den finhackade löken, sparrisen och lite löjrom. Toppa med dillvippor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar