
12 cupcakes
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
55 g nougat, ca
Glacyr
100 g philadelphiaost
50 g smör, rumstempererat
1,5 dl florsocker
0,5 stcitron(er), finrivet skal av
gul karamellfärg, några droppar
Till garnering
strössel, och kristyr
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
3. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.
4. Ta ut plåten och låt muffinsen vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler.
5. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker och hushållsfärg. Vispa till en jämn glasyr med elvisp.
6. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel och blommor av kristyr.
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
55 g nougat, ca
Glacyr
100 g philadelphiaost
50 g smör, rumstempererat
1,5 dl florsocker
0,5 stcitron(er), finrivet skal av
gul karamellfärg, några droppar
Till garnering
strössel, och kristyr
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
3. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.
4. Ta ut plåten och låt muffinsen vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler.
5. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker och hushållsfärg. Vispa till en jämn glasyr med elvisp.
6. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel och blommor av kristyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar