
4 port.
1 förpackning urvattnad inläggningssill à 420 g
10 cm purjolök, mittbit
1 äggula
1 msk senap
0.5 dl rapsolja
1 citron, rivet skal och saft
2 msk socker
5 msk crème fraiche
vitpeppar från kvarnen
Gör såhär;
1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal.
1 förpackning urvattnad inläggningssill à 420 g
10 cm purjolök, mittbit
1 äggula
1 msk senap
0.5 dl rapsolja
1 citron, rivet skal och saft
2 msk socker
5 msk crème fraiche
vitpeppar från kvarnen
Gör såhär;
1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar