onsdag 4 juni 2008

Avocadosoppa


10 port.

2 dl vispgrädde
4 mogna avocado
2 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 gula lökar
1 msk olja
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
2 tsk grillkrydda
ca 300 g skalade räkor


Gör så här;
Skala och hacka löken, fräs den därefter i olja. Vispa grädden. Mixa avocadoköttet och löken tillsammans till en puré. Blanda avocado och lökpurén i den vispade grädden direkt, annars mörknar avokadon. Tillsätt kryddorna och mixa lite till.

Koka upp vatten och buljongtärningar. När vattnet kokat upp, ta bort det från plattan och mixa i avocado och gräddblandningen, mixa tills soppan är slät. Låt stå i några minuter innan servering.

Servera i tallrik och lägg i 5-8 skalade räkor över varje portion.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga recept.
    Och jag som har ett par "buskar " med timjan i trädgården.
    Kram Svärmor

    SvaraRadera