onsdag 17 december 2008

Chokladcoccosrutor

ca 20 bitar

4 ägg
5 dl socker

150 g smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1,8 dl vetemjöl


Gör så här;
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker.
Smält smöret, låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa i smöret och de torra ingredienserna i ägg och socker blandningen.
Häll upp i en form som är ca 32 x 25.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Glasyren
2 dl cocos
1,7 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
75 g smör

Koka ihop ingredienserna och bred på kakan.
Grädda i ugnen till en gyllenbrun färg.
Låt kakan kallna helt innan du skär upp den.

Kakan skall vara lös, dallrig. Den stelnar när den har kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar