ca 35 st
150 gram smält margarin (går bra med flytande också)
1 liter mjölk
100 g jäst
1,5 dl socker
ca 24 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Smula ner jästen i en stor bunke. Om du smält margarinet blanda det med mjölken och häll sedan ner det i bunken. Blanda i de övriga ingredienserna. Exakt hur mycket mjöl man använder får man prova sig fram till. Dela upp i lagom bitar för att kavla ut. Använd en rund burk eller pepparkaksform för att trycka ut thekakorna. Låt jäsa i 1,5 timme. sedan ska de in i ugnen en kort stund tills de fått lite färg. 250 grader på ugnen blir bra. Ca 4 minuter i ugnen men håll koll på dem, det går fort när de blir klara.
tisdag 24 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar