måndag 24 november 2008

Kycklingcannelloni


8 port

1 grillad kyckling
2 zucchini
0,5 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 liten burk soltorkade tomater i olja
2 krukor basilika
3 mozzarellaostar
3 pkt färska lasagneplattor

Sås
2 dl mini fraiche
1 burk ajvar relish
3 dl mjölk
2 msk olja från tomaterna
1 tsk salt

Tillbehör
Finriven parmesanost

Gör så här;
1 Sätt ugnen på 225 grader
2 Dra skinnet av kycklingen och skär i munsbitar
3 Hyvla zucchinin i tunna skivor med osthyvel.
4 Blanda olivolja, pressad vitlök, och salt i en skål. Blanda ned zucchinin i marinaden och låt stå några minuter. Stek dem därefter i en stor stekpanna tills dem har blivit mjuka och fått lite färg.
5 Grovhacka soltorkade tomater (spara oljan till såsen) , basilika och mozzarellaost.
6 Blanda samman kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och mozzarellaost i en skål.
7 Fördela kycklingblandningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem efter hand i en smord ugnssäker form, ca 30 x 40.
8 Vispa samman mini fraiche, ajvar relish, mjölk, tomatolja och salt. Häll blandningen över rullarna.
9 Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
10 Servera med finriven parmesanost och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar